Bali utatás, Bali esküvőkAraamu Travel Utazási Iroda - Mauritius, Maldív-szigetek, Kuba, Dél-Afrika utazás
http://www.araamutravel.hu 

Hotelek Balin
Deluxe
+
+
 


Baliról

Általános leírás
Bali szigete Indonéziához tartozik, pontosabban a Kis-Szunda-szigetekhez. A leglátogatottabb szigetek egyike. Az egyenlítőtől csupán nyolc fokra fekvő vulkanikus eredetű szigeten található a Gunung Agung szent vulkán (3142m). Pálmaligetek, festői zöld rizs teraszok és művész műhelyekkel teli városkák jellemzik. Megcsodálhatjuk a templomi ünnepségeket, szép táncosnőket és számos hindu műemléket. A hindu vallás a sziget lakosságának életét nagy mértékben befolyásolja. A lakosság barátságos és jókedvű. Kuta a legismertebb tengerpart, mely 6 km hosszú, az ausztrál szörfösök kedvenc üdülőhelye éjjeli bárokkal, klubokkal és boltokkal. Sanur és Nusa Dua jobb feltételeket nyújt az úszni vágyóknak, hiszen kevésbé nyüzsgő.

Főváros
Denpasar
Népesség
kb. 3 451 000 fő
Alapterület
5 632 km2
Lakosság
Bali lakosainak 93%-a balinéz hindu vallású. Az iszlám (5,7%), keresztény (1,4%) és buddhista (0,6%) hitű.

Hivatalos nyelv
balinéz, indonéz


Vallás
A lakosság 93%-a hindu, a legnagyobb kisebbség muszlim.


Időeltolódás
Az időeltolódás Magyarországhoz viszonyítva + 6 óra, a téli időszámítás alatt + 7 óra.


Fizetőeszközök
Indonézia pénzneme a Rúpia (IDR). 1 Ft = kb. 46 IDR.


Beutazási feltételek
Bali a magyar állampolgárok számára vízumköteles, a vízumot érkezéskor a helyszínen lehet beszerezni.


Egészségügy
Bali egészségügyi szempontból aránylag biztonságos helynek számít, súlyosabb fertőző betegség nincs a szigeten. Ajánlott a tífusz, valamint a hepatitisz A és B típusa elleni védőoltás.


Időjárás

Az átlaghőmérséklet egész évben 25-30 fok körül van. A nedvesebb időszak novembertől márciusig tart, áprilistól októberig csak pár mm csapadék esik. A levegő páratartalma egész évben igen magas, esténként 70%, reggelenként 82% kürül mozog.


Elektromos hálózat
220 V


Telefon
Előhívószám: + 62


Öltözködés
A magas páratartalom miatt ajánlott a könnyű szellős ruházat, fürdőruha, valamint a pulóver és az esőkabát is.


Közlekedés
Denpasar és Singaraja (Bali két legnagyobb települése) között közlekednek buszok. Ezekre általában akkor is beszedik a teljes viteldíjat, ha csak egy rövidebb szakaszon vesszük igénybe a szolgáltatást (kb. 10 000 IDR). A bemo a városi és városok közötti forgalom eszköze (10-12 férőhelyes minibusz). A taxi a leggyakrabban használt közlekedési eszköz. A viteldíjban érdemes előre megállapodni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. Hosszabb távolságok, valamint a kirándulások esetén gazdaságosabb taxit bérelni sofőrrel együtt (kb. 25 USD). A szomszédos szigeteket kisebb hajóval vagy komppal érdemes felkeresni, mert az indonéz belföldi repülőjáratok nem felelnek meg a szigorú nemzetközi előírásoknak.


Étel - ital
A tradicionális Bali konyha jellegzetessége, hogy mindent frissen készítenek tányérként pedig banánlevelet használnak. A fogások nagyon ízletesek és rendkívül fűszeresek, csípősek (érdemes enyhén fűszerezetten kérni az ételeket). A kókusz a legfőbb alapanyag, amelynek mind a tejét, mind a húsát felhasználják. Más ázsiai országhoz hasonlóan a leves, a rizs és a friss gyümölcsök a kiadós balinéz étkezések elmaradhatatlan részét képezik.


Borravaló
Az átlagos éttermekben és kávézókban nem várják el a borravalót, azonban a mértéke általában mindenhol 10%. A taxisofőrnek és hordároknak általában 5-10 000 rúpiát szoktak adni.


Hasznos tanácsok


Diplomáciai képviselet (Bali)
Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Jl. Rasuna Said Kav. X3 Kuningan, Jakarta 1295, Tel.: +62 - 21/ 520 3459, Fax: + 62-21 520 3461


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)

 
© 2009 Araamu Travel Utazási Iroda
telefon: (06-1) 237-0904 | fax: (06-1) 237-0905 | skype: araamutravel | engedély szám: U-000965
Bali utazás | Esküvő Balin | Szállodák Balin | Bali esküvő | Bali szállások